В Edna.bg имаме няколко рецепти за ядково мляко – от кашу, от разнообразни ядки, включвали сме го в рецепти, но не сме разказали ЗАЩО изобщо трябва да си правите ядково мляко.
Ядковото мляко е чудесна алтернатива на животинските млечни продукти.
Те, сами по себе си, не са лоши, освен ако нямате лактозна непоносимост.
Ядковото мляко е алтернативен източник на калций за вегетарианците и постещите.
То е е и единственият вариант за децата, страдащи от алергия към млечните продукти.
Напитката, приготвена от смлени сурови ядки и вода е с по-малко калории от животинското мляко, съдържа витамин D и е полезно за сърдечно-съдовата система.
Дори да не сте врагове на животинското прясно мляко, можете да включите ядковото мляко в менюто си като засищащ шейк с полезни микронутриенти.
Още за млякото:
Как да си направим мляко от кашу
Киселото мляко – суперхраната на 2016
Защо и с какво козето мляко е по-добро от кравето