Уханието на печени кестени е едно от най-вълнуващите през есента, защото навява асоциации за топлината на дома, уютната атмосфера на зимните празници и не на последно място стоят вкусовите качества на самия печен кестен. А приятният му вкус е придружен от много полезни свойства, разказват от gotvach.bg.
Кестените са наситени с много полезни вещества и най-важното те не се губят след термична обработка. Дори изпечените пазят фибрите, витамините, микроелементите и антиоксидантите в състава си. Вкусната ядка не съдържа много мазнини, така че може да се консумира и от хора на диетичен режим и когато е необходимо да се ограничи приема на липиди.
Разнообразните ползи за здравето са основната причина печените кестени да бъдат толкова популярни, наред с това, че са вкусни. Какво дава този истински деликатес на кестеновото дърво?
Ето защо е толкова полезно да ядем печени кестени:
Предлагаме ви и 10 вкусни и неустоими есенни рецепети с кестени, които да опитате още днес:
Говорим си за...
Още за четене:
- Кестените - природен лек, притежаващ редица вълшебни и енергийни свойства
- Златна есен с ароматни дюли: 12 ползи за здравето от любимия плод
- 6 ползи за здравето от хапването на круши + 10 невероятни рецепти с любимия есенен плод
- Какво да сготвим с тиква: 14 бързи есенни рецепти
- Готвене с кестени: правилата на всяка добра домакиня
- Безплатен и екологичен прах за пране – от кестени