Суровоядството се превърна в начин на живот за много хора или най-малкото в краткосрочна диета за чисто хранене, разказват Gotvach.bg.
Говорим си за...
За да могат храните да се считат за „сурови“, те не могат да се готвят при температура по-висока от 40 градуса. Смята се, че това помага да се поддържа хранителната стойност на храната и ензимите, важни за здравето на нашите тела. Привържениците на този начин на хранене също твърдят, че има и други предимства като загуба на тегло, повишена енергия, подобрено храносмилане, по-чиста кожа и подобряване на цялостното здраве.
Може би си блъскате главата какво да ядете? Може би сте уморени от едни и същи скучни храни?
Ако не сте експериментирали със сурови веган храни или се храните като суровояд, може би се чудите откъде да започнете? От закуската, разбира се!
Ето как да си направите страхотно първо хранене за деня като суровояд:
Вижте още:
- Витамин С и неговата сила да ни разхубавява
- Как тялото ни сигнализира, че му липсва витамин Д
- Истината за кетонната диета или защо е важно да прилагаме лечебния глад
- Енергията е в основата на всичко: интервю с холистичния терапевт Гергана Радович
- Какво представлява средиземноморската диета (и как да я спазваме)