Задължителните 12: Защо трябва да ядем тези храни всеки ден

Всички имаме някаква представа как нашата диета може да повлияе на здравето ни. Истината обаче е, че начинът ни на хранене има много по-голямо значение за нашето здраве, отколкото можем да осъзнаем. Дори симптоми като мозъчна мъгла, подуване, кожни проблеми, сухота и промени в настроението могат да бъдат свързани с храната, която ядем.

Днес ще предприемем кулинарно приключение и ще разгледаме 12 храни, които бихте могли да добавите към ежедневната си диета, за да поддържате здравето си.

5 вредни храни, маскирани като здравословни

Когато мислите за суперхрани, е лесно да си представите екзотични плодове от далечни страни или необичайни корени с трудни за произнасяне имена. Но знаете ли, че много суперхрани вероятно вече стоят в килера или хладилника ви? Истината е, че ежедневните храни също могат да бъдат супер.

►Какво трябва да знаем за Е-тата? Кои хранителни добавки на етикетите правят храната вредна и защо

Тези мощни продукти са богати на витамини, минерали и антиоксиданти, от които тялото ни се нуждае, за да функционира оптимално. Яденето на тези храни всеки ден може да подпомогне различни аспекти на вашето здраве - от блестяща кожа и блестяща коса до гладко храносмилане и здраве на сърцето.

Когато тялото ви се чувства добре, настроението ви също често се подобрява. Мислете за суперхраните като за естествена добавка. Богати на витамини и минерали, тези храни са тук, за да ви подкрепят през целия ден.

За да спечелите място в списъка с „храни за всеки ден“, даден продукт трябва да е богат на хранителни вещества, което означава, че е пълен с полезни компоненти като витамини, минерали, фибри и здравословни мазнини.

Наличността е друг решаващ фактор. Ако това е екзотичен плод, който можете да намерите само веднъж годишно, вероятно няма да влезе в ежедневния списък. И накрая, разглеждаме гъвкавостта. По колкото повече начини можете да използвате една храна, толкова по-лесно е да я ядете редовно. Помислете за това по колко много начина можете да използвате авокадо - можете да го използвате в салати, на препечен хляб, като добавка към кремообразно смути и дори като здравословна алтернатива при печене.

Сега, след като имаме нашето ръководство за ежедневни храни, време е да представим нашите герои. Това са 12-те основни храни, които могат лесно да бъдат намерени в местния магазин за хранителни стоки, универсални са и са богати на хранителни вещества.

Защо трябва да ядем тези храни всеки ден

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти