Днес отново стигаме до вечния въпрос - какво са сготвя? Но искам да сготвя не просто каквото и да е - искам да е нещо бързо, вкусно и по възможност здравословно.
Ето защо днес сме решили да ви предложим една много оригинална рецепта, включваща един от най-полезните и хубави плодове, до които имаме достъп - авокадото.
Да, авокадото е плод, който на вкус наподобява зеленчук, а по хранителни качества прилича на ядка.
Интересното при хората, които са опитвали авокадо, е, че те или го обожават, или не го понасят и никога повече не го вкусват. Няма средно положение. Ако вие сте сред почитателите на авокадото, тази гениална рецепта е за вас!
Време за приготвяне: Под 30 мин.
Нужни продукти (за 4 порции):
- 2 бр. по-едро авокадо
- 4 яйца
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- ситно нарязан бекон
- чери домати (нарязани на дребно)
- пресен босилек
- настърган чедър
- нарязан на дребно зелен лук
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната предварително на 200°C. Разрежете авокадото на половина и премахнете ядката. Сложете половинките на авокадото върху тава, покрита с хартия за печене и ако е нужно издълбайте малко от плода, за да си направите повече място.
Чукнете по едно яйце във всяка дупка и поръсете със сол и пипер на вкус.
Отгоре сложете добавка по избор - бекон, чери домати, чедър или комбинация от трите.
Печете около 15 мин. или докато яйцето се сготви според вкуса ви. След като извадите тавата от фурната, поръсете авокадото с пресния босилек и лука. Приятен апетит!
Още рецепти с авокадо, вижте ТУК >>>
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.