Вкусният червен зеленчук с неподозирани свойства

Историята на репичката започва от Средна Азия. Отглежда се като зеленчукова култура от около 1000 г.пр.Хр. в Егпет, Китай, Япония, Рим и Гърция, a днес вече и в цял свят.

Има основно две групи сортове - европейски и китайски. У нас се култивират европейските форми. Репичката е студоустойчиво и светлолюбиво растение с къс вегетационен период

Снимка: netinfo

Цветът на репичката може да каже много за нейното качество – ако е проядена от червеи, ще има вишневочервени нишковидни петна.

Освен свежи и вкусни, репичките са и много полезни със своето богато съдържание на ензими, минерални соли и витамини, а каналът „Баба знае“ ни разказва за най-полезните свойства на репичките. 

Вижте ги в галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти