Листните зеленчуци предоставят повече хранителни вещества от всяка друга храна. Така например спанакът съдържа мазнини и въглехидрати, нишесте, витамини А, Е, С, Н, К, РР, витамини от групата В, бета каротин.
Той съдържа още калций, магнезий, натрий, калий, фосфор, желязо, цинк, мед и селен, а витамините А и С в зеленчука се запазват при термична обработка, разказва каналът „Баба знае“ във Vbox7.
Установено е, че 80 г пресен и 200 г сготвен спанак покриват половината от дневната нужда от витамин С.
Спанакът засища и снабдява организма с хранителни вещества, чисти го от шлаки и токсини.
Вижте ТУК какви други ползи крие този листен зеленчук:
Прочетете още:
- 6 важни навика, с които да останете здрави през грипния сезон
- 4 изненадващи признака, че имунната ни система не е толкова силна
- Как да поддържаме добър имунитет при смяната на сезоните
- Тибетско чудо: суперхраната, която е истинска витаминозна бомба за имунната система
- Низвергнатият български продукт, който всъщност е мощно оръжие срещу вируси
- Баба знае: яжте това, за да имате силен имунитет