За грейпфрут сме ви писали толкова много пъти, че се притесняваме да не се повторим.
Нищо не пречи обаче да повторим някои истини, за да ни останат в главите и да не се чудим какъв плод да си вземем следващия път, а директно да посегнем към грейпфрутите.
За най-различни маски и приложения извън кухнята на този цитрус сме ви писали и можете да си припомните част от тях тук, тук и тук.
Сега обаче ще припомним няколко съвета как грейпфрутът може да бъде полезен при свалянето на килограми.
Като началото хапвайте по половин или цял по-малък от него преди хранене. Този цитрус е богат на фибри, което означава,ч е помага за по-дълго чувство на ситост. Следобед, когато ви се прияде нещо сладко, вземе грейпфрут, а не шоколад.
Можете смело да добавяте парчета от плода в салати, като допълнение към десертен крем и т.н.
Плодът е забележително богат не само на фибри, но и на витамин С, а и е доказано, че помага при борбата с целулита (особено приеман сутрин на прясно изстискан сок).
Пробвайте да започвате и приключвате деня си с грейпфрут – да е първото и последното, каквото сте хапвали.
Отделно можете да ограничите количеството изядена храна през деня, да намалите мазното, махнете пърженото и ако успявате да се движите повече (поне час на ден ходене пеша, да речем), ще забележите, че стрелката на кантара пада надолу