Тараторът е вид студена супа, която отдавна присъства в българската кулинария. Освен у нас се приготвя още в Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и други балкански страни, като всяка от тях внася изменения в ястието.
В основата си обаче тараторът се прави от кисело мляко, краставици, чесън, пресен копър, олио, сол. Всеки българин знае рецептата за таратор и всеки я е опитвал. Млечната супа е неделима част от ежедневието ни, особено през летните дни, когато се нуждаем от леки и освежаващи храни.
И докато някои домакини приготвят основно класически таратор, то други смело експериментират със студената супа. В резултат на това са се родили някои нестандартни, но много вкусни и полезни идеи за таратор.
Вижте в галерията ни няколко интересни начина да приготвите разхлаждащата вкусотия и да разнообразите семейното хапване:
Плюс още няколко интересни рецепти за таратор:
Таратор с газирана вода и лешници
Вижте още:
- Как тараторът е стигнал до нашата трапеза + 6 вкусни рецепти
- Диета с таратор: започнете я сега и ще изглеждате през лятото