Всеизвестен факт е, че родината на пицата е Италия, но знаете ли, че тя става популярна още през 17 век, най-вече сред италианските селяни? По-късно става любима храна за крал Умберто I и съпругата му Маргарита Савойска, в чест на която хапваме днес един от най-популярните видове пица.
В новия епизод на уеб поредицата URBAN LIFE, водещият Алекс Петренко обръща внимание именно на пицата – една от най-обичаните кулинарни изкушения и в наши дни. Разходката му из специализираните заведение представя места за пица, в които клиентът има пълен контрол върху рецептата до такива, при които традицията в приготвянето е почти сакрална.
Ако изгледате епизода ще разберете къде може да похапнете пица, чието тесто е микс от три вида италианско брашно и е втасвало цели 24 часа за един истински и неподражаем вкус, както и защо е толкова важна пещта при приготвянето на пицата.
В случай че ви стане интересно, не пропускайте да видите и другите видеа от уеб поредица за градски живот и култура, които ще ви подскажат кои са онези места, които може да посетите с приятелите, семейството или пък домашния любимец.
Виж още:
-
Кулинарен шедьовър: Пица, замесена с тъмна бира
-
Различна пица – с червен боб и бекон
-
Как да: направете си вкусна, бърза и леснапица в чаша
-
Здравословна пица
- Бърза пица в джобен размер
-
Как да си направим плодова пица