София е първият град в България, който се включва в световния формат за кулинарно изкуство „Ресторант Уийк“ (седмица на ресторантите)
На 10 септември (събота) от 12.00 часа в Музея за история на София официално ще се даде старт на световния формат за кулинарно изкуство „Ресторант Уийк“ (седмица на ресторантите). Кулинарната седмица ще започне на 11 септември и ще завърши с деня на София - 17 септември.
Основната идея и мисия на събитието е на достъпни цени всеки да има възможност да опита качествена кухня и разнообразна в доказали се с гастрономически умения и отлично обслужване заведения.
В първото издание на София Ресторант Уийк тази година участват 25 ресторанта, в които ще се предлага два вида тристепенно меню на стойност 25 лева.
По традиция в голяма част от европейските столици тази феерия от вкусове на достъпна цена се провежда вече два пъти годишно – есен – пролет или лято – зима. Понякога една седмица не е достатъчна и форматът може да достигне до над 10 дни. В Холандия тази седмица вече е станала национална, като само в Амстердам се включват всяка година над 100 реномирани ресторанта.
За всички, които искат да участват в София Ресторант Уийк ще могат да направят резервация през мобилното приложение нa sofiarestaurantweek.com.