Има и друг начин да се приготвят тиквички, без да се пържат, а на вкус да са точно като пържените. Рецептата, която ще прочетете по-надолу, ще ви спести време и всъщност е много по-здравословна.
Необходими продукти: пресни тиквички, бяло брашно, олио или зехтин и хартия за печене, която ще ви спести време, вместо да миете после тавата.
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на кръгчета или пръчици, овалват в брашно и нареждат в тавата, като се застъпват, поливат се с мазнина и се пекат.
По желание се приготвя и млечно-чеснов сос.
Ето и още една рецепта за хрупкави тиквички - този път с два вида брашно:
Необходими продукти: тиквички - 1 бр., яйца - 1 бр., сол - на вкус, брашно - 1/2 ч.ч. бяло, царевично брашно - 1/2 ч.ч., черен пипер по желание, олио - за поръсване, галета или царевичен грис - 2-3 с.л.
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на пръчици, всяка се топва в бяло брашно, после в разбито яйце и накрая в смес от грис и царевично брашно. Нареждат се на хартия и се поливат с олио. Пекат се в загрята фурна до златист цвят.
Сосът се приготвя, като се смеси кисело мляко /около 1 ч.ч./, счукан чесън и лъжица майонеза по избор, сол на вкус.
Със сигурност вече ще печете по този начин и няма да висите пред котлона. Опитайте този здравословен вариант и ще останете наистина изненадани от вкуса.
За още вдъхновение през целия ден ни последвайте във Facebook ТУК и в Instagram ТУК!
А за още кулинарни идеи не пропускайте категорията Вкусно!
Още вкусни идеи:
- 10 свежи рецепти за вечеря, които ще искате да хапвате постоянно това лято
- 10 лесни и бързи идеи за лятна вечеря
- 10 лесни и бързи идеи за лятна вечеря (II част)
- Внимание! Ето кои храни трябва да хапвате задължително това лято
- Салата от домати и патладжани с тапенада
- Какво да сготвим с патладжан: 11 вкусни есенни рецепти
- Рецептите на Катето Евро: Патладжани с доматен сос
- Патладжани на грил с пиле