Специалистите говорят: Защо трябва да ядем по 23 бадема на ден?

Добре ни е известно, че бадемите са една от ядките с най-големи ползи за здравето. Знаем също обаче, че разликата между лекарството и отровата е в дозата. Това ни навежда на мисълта можем ли да прекалим с бадемите и колко точно от тях е полезно да хапваме на ден? Днешната статия споделя експертното мнение на специалистите по темата. 

►Най-добрите и най-лошите ядки

Според диетичните насоки 23 бадемови ядки са идеалната дневна препоръчителна порция. Това е така, защото консумирането на твърде много бадеми може да повлияе негативно на тънките ви черва, които са отговорни главно за усвояването на храната.

6 полезни причини да ядете бадеми по-често

Фитатният компонент, присъстващ в бадемите, може да намали усвояването на много минерали, тъй като пречи на нормалното усвояване на хранителните вещества, споделя Мантуа Радебе, магистър нутриционист от Южна Африка с 12 години опит.

►Пълен пътеводител на полезните свойства на ядките

"Количеството бадеми не трябва да надвишава 30-40 грама на ден, тъй като, въпреки че са здравословни, те са висококалорични. Те могат да се консумират както сурови, така и печени, но обърнете внимание на качеството на печене, тъй като някои всъщност се пържат в олио, ставайки още по-малко здравословни" казва Касиа Мюлер, бакалавър нутриционист от Бразилия с 2 години опит. 

1 унция бадеми или около 23 бадемови ядки е идеалната дневна порция, препоръчана от Диетичните насоки за американците. Яденето на повече бадеми може да причини стомашно разстройство и наддаване на тегло, потвърждава Луциана Черубин, бакалавър нутриционист от Аржентина с 5 години опит. 

Как се накисват правилно бадеми

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти