Употребата на черен пипер удължава живота, смятат диетолозите Жулиет Келоу и Сара Брюер.
Черният пипер, според експертите, е полезен за работата на сърцето.
Той намалява нуждата на организма от сол, пише 24СМИ.
Лабораторните тестове показват, че продуктът облекчава и възпалението.
"Поради неговия противовъзпалителен ефект, черният пипер може да се нарече ефективно средство против стареене", твърдят експертите.
Продължителното възпаление допринася за развитието на "свързаните с възрастта" здравословни проблеми.
В резултат от него възникват деменция и артрит, заболяване на червата и някои видове рак.
Брюер и Келоу смятат, че сред потенциалните преимущества на черния пипер са онкологичната защита и подобряването на паметта.
Специалистите по хранене препоръчват добавяне към ястието на подправки, които не съдържат сол. Подобно на черния пипер, джинджифила и куркумата също имат противоракови свойства.
Още храни, които помагат против рак >>