Вторият сезон на Hell's Kitchen България е в разгара си, а ние нямаме търпение да споделим с вас рецептите, които шефовете готвачи приготвят за своите гости в ресторанта на предаването.
Днес ви разкриваме как да си направите и сами у дома ризото с едамаме, пюре от тиква, гриловано пиле и сусамово олио с букет от салати.
Продукти за 4 порции:
Тиква – 600 гр.
Шалот – 2 бр.
Чесън – 4 скилидки
Арборио – 400 гр.
Селъри – 30 гр.
Едамаме – 60 гр
Пилешки бульон – 1,1 л.
Бяло вино – 100 гр.
Индийско орехче – на вкус
Кориандър – на вкус
Пилешко филе – 400 гр.
Слънчогледово олио – 200 мл
Пушен червен пипер - 1 с.л
Лимон – 3-4 капки
Кимион – на вкус
Звездовиден анасон – 1 бр.
Сусам – 1 ч.л
Сусамово олио – 1 с.л
Червена чушка – ½ бр.
Зелена чушка – ½
Зеленчукови кълнове – 20 гр.
Джинджифил – 10 гр.
Кокосово мляко – 200 гр.
Технология:
За пюрето: Тиквата се изпича със сол и зехтин. Пасираме с кокосово мляко и подправяме с индийско орехче.
Говорим си за...
За ризотото: В дълбок съд се задушават шалот, селъри и чесън добавяме ориза и готвим около 5 мин. Гасим с бяло вино. Започваме да добавяме пилешки бульон на няколко етапа като непрекъснато бъркаме докато оризът се сготви до нужната степен (ал денте). 5 минути преди края добавяме едамамето. Монтираме с масло, пюрето от тиква и пармезан.
За Пилето: Мариноваме с пушен пипер, звездовиден анасон, кимион, кориандър, олио, кората и сокът от лимон. Печем на грил.
За салатата: Нарязваме на фини жулиени червени и зелени чушка, джинджифил, зеленчукови кълнове. Овкусяваме със сол, лайм, сусамово олио.
Актуални новини за предаването ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и в официалната му FB страница.
Гледайте Hell’s Kitchen България всеки вторник, сряда и четвъртък.
*Заглавната снимка на рецептата е ориентировъчна.
Припомнете си: Рецептите на Hell's Kitchen: Авокадо-сьомгаруло, домашна срирача-майонеза, микрокълнове и глазирана цикория