Рецептите от Hell's Kitchen: Ризото с едамаме, пюре от тиква, гриловано пиле и сусамово олио с букет от салати

Рецептите от Hell's Kitchen: Ризото с едамаме, пюре от тиква, гриловано пиле и сусамово олио с букет от салати
Снимка: iStock

Вторият сезон на Hell's Kitchen България е в разгара си, а ние нямаме търпение да споделим с вас рецептите, които шефовете готвачи приготвят за своите гости в ресторанта на предаването.

Днес ви разкриваме как да си направите и сами у дома ризото с едамаме, пюре от тиква, гриловано пиле и сусамово олио с букет от салати.

Продукти за 4 порции:

Тиква – 600 гр.
Шалот – 2 бр.
Чесън – 4 скилидки
Арборио – 400 гр.
Селъри – 30 гр. 
Едамаме – 60 гр
Пилешки бульон – 1,1 л.
Бяло вино – 100 гр.
Индийско орехче – на вкус
Кориандър – на вкус
Пилешко филе – 400 гр.
Слънчогледово олио – 200 мл
Пушен червен пипер  - 1 с.л
Лимон – 3-4 капки
Кимион – на вкус
Звездовиден анасон – 1 бр.
Сусам – 1 ч.л
Сусамово олио – 1 с.л
Червена чушка – ½ бр.
Зелена чушка – ½
Зеленчукови кълнове – 20 гр.
Джинджифил – 10 гр.
Кокосово мляко – 200 гр.

Технология:

За пюрето: Тиквата се изпича със сол и зехтин. Пасираме с кокосово мляко и подправяме с индийско орехче.

За ризотото: В дълбок съд се задушават шалот, селъри и чесън добавяме ориза и готвим около 5 мин. Гасим с бяло вино. Започваме да добавяме пилешки бульон на няколко етапа като непрекъснато бъркаме докато оризът се сготви до нужната степен (ал денте). 5 минути преди края добавяме едамамето. Монтираме с масло, пюрето от тиква и пармезан.

За Пилето: Мариноваме с пушен пипер, звездовиден анасон, кимион, кориандър, олио, кората и сокът от лимон. Печем на грил.

За салатата: Нарязваме на фини жулиени червени и зелени чушка, джинджифил, зеленчукови кълнове. Овкусяваме със сол, лайм, сусамово олио.

Актуални новини за предаването ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и в официалната му FB страница.

Гледайте Hell’s Kitchen България всеки вторник, сряда и четвъртък.

*Заглавната снимка на рецептата е ориентировъчна.

Припомнете си: Рецептите на Hell's Kitchen: Авокадо-сьомгаруло, домашна срирача-майонеза, микрокълнове и глазирана цикория

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти