Рецептите от Hell's Kitchen: Паста "Kарбонара" с поширано яйце

Hells Kitchen
Снимка: Hells Kitchen

Издаваме една по една рецептите от Hell's Kitchen. Не изглеждат трудни, но явно напрежението по време на предаването си казват своето. 

На вас, понеже няма кой да ви вика, че не сте поширали яйцето както трябва, ви пожелаваме приятно готвене :) 

Продукти за една порция:

Паста капелини – 80гр.

Яйца – 1бр.

Жълтъци – 2бр.

Сметана – 50мл.

Пармеджано – 20гр.

Чипс от панчета – 40гр.

карбонара
Снимка: Thinkstock

Начин на приготвяне

В подходящ съд кипваме вода със сол за пастата. Варим пастата – Ал Денте.

В отделен съд загряваме вода с няколко капки оцет до 90 градуса. Правим водовъртеж. Изсипваме внимателно суровото яйце в средата на водовъртежа. Пошираме до готовност.

На водна баня сгъстяваме темперирани жълтъци, сметана, щипка сол и бял пипер. Добавяме ситно настъргано пармиджано.

Пастата прибавяме към соса с жълтъци. Опитваме! При необходимост разредете соса от жълтъците с малко от водата, в която са варени спагетите.

Панчета чипс приготвяме на слаб огън между два тигана и хартия за печене.

Още рецепти: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти