Издаваме една по една рецептите от Hell's Kitchen. Не изглеждат трудни, но явно напрежението по време на предаването си казват своето.
На вас, понеже няма кой да ви вика, че не сте поширали яйцето както трябва, ви пожелаваме приятно готвене :)
Продукти за една порция:
Паста капелини – 80гр.
Яйца – 1бр.
Жълтъци – 2бр.
Сметана – 50мл.
Пармеджано – 20гр.
Чипс от панчета – 40гр.
Начин на приготвяне
В подходящ съд кипваме вода със сол за пастата. Варим пастата – Ал Денте.
В отделен съд загряваме вода с няколко капки оцет до 90 градуса. Правим водовъртеж. Изсипваме внимателно суровото яйце в средата на водовъртежа. Пошираме до готовност.
На водна баня сгъстяваме темперирани жълтъци, сметана, щипка сол и бял пипер. Добавяме ситно настъргано пармиджано.
Пастата прибавяме към соса с жълтъци. Опитваме! При необходимост разредете соса от жълтъците с малко от водата, в която са варени спагетите.
Панчета чипс приготвяме на слаб огън между два тигана и хартия за печене.
Още рецепти:
- Рецептите от Hell's Kitchen: Хрупкави калмари върху белуга леща
- Топла спаначена салата
- Мариновани пилешки бутчета на фурна