Предаването Hell's Kitchen тече с пълна сила. Двата отбора неуморно се опитват да постигнат високите стандарти на шеф Виктор Ангелов и досега имат променлив успех.
Макар ние, зрителите, да нямаме възможност да опитаме рецептите, някои от ястията се превърнаха в нарицателно.
И гледаме, и се чудим какво толкова има в готвенето на една леща или какви пък са тези миди Сен Жак, че все не им се получават.
Днес ви разкриваме рецептата за хрупкави калмари върху белуга леща със зеленчуци и азиатска салата:
Необходими продукти
Продукти:
Калмари – 75гр.
Брашно - 100гр.
Куркума - 10гр.
Леща белуга - (сварена) 100гр.
Тиквички – 25гр.
Шалот – 5гр.
Чесън - 5гр.
Чушки (червена, жълта, зелена) – 25гр.
Червена къри паста - на вкус
Кокосово мляко – 100мл.
Ситно нарязан магданоз
Лайм - 5мл. (сок и кора)
Сол
Ч.Пипер
Зехтин
Олио за пържене
За азиатската салата:
Краставица - 100гр.
Дървесна черна гъба – 5гр.
Селари – 10гр.
Понзу сос на вкус
Нарязан нудълс – 150гр.
Черен, бял сусам – 5гр.
Репичка – 5гр.
Начин на приготвяне
Обелваме калмарите, изчистваме от вътрешностите, разполовяваме и набраздяваме вътрешната страна в ромбоидна форма с нож. Нарязваме ги на ивици. Панираме в смес от брашно и куркума и изпържваме в загрята 180 градуса мазнина. След като извадим готовите калмари от мазнината овкусяваме с червен пипер и сол. В съд (тиган, касерола, тенджера) задушаваме: шалот, чесън, чушки (трицветни) нарязани на бруноа. След като сготвим зеленчуците, прибавяме къри пастата и кокосовото мляко.
Накрая прибавяме предварително сварената леща белуга. На финала подправяме с фреш от лайм, магданоз, сол и пипер.