Тартарът беше връщан неизброимо много пъти в последните епизоди на Hell's Kitchen България. С обясненията по-долу се надяваме да го овладеете лесно и бързо.
Телешко бонфиле 100г
Табаско
Уорчестър сос
Дижонска горчица
Див лук
Сол и пипер
Мирин (японска подправка)
Соев сос
Сок и кора от лайм
Тиквичка 50г
Цветни чушки 50г
Червен лук 50г
Темпура микс
Ледена вода
Начин на приготвяне
Телешкото бонфиле се нарязва на ситни и с еднаква големина кубчета и слагаме в купа.Към него добавяме табаско, уорчестър, горчица, кетчуп, сол, пипер и ситно нарязаните шалот, див лук и каперси.
За темпура:
В купа с ледена вода смесваме темпура микса до получаване на желаната консистенция. Зеленчуците: тиквичка (наряза на тънки слайсове по дължината на тиквичката) ,чушките отново нарязани по дължина и луk на шайби набучени на шишчета.
Пържим в силно загрята мазнина до готовност. (панировката трябва да стане хрупкава, златиста и леко прозрачна)
За Понзу сос (приготвяне на момента)
В дълбок съд смесваме соевият сос, сока и кората от лайма, мирина, сакето и добавяме ситно нарязан джинджифил (всички вкусове трябва да се усещат и никой да не доминира)
Още рецепти
- Рецептите от Hell's Kitchen България: Сьомга с аспержи и сос холандес
- Рецептите от Hell's Kitchen България: Миди Сен Жак върху рагу от гъби
- Рецептите от Hell's Kitchen: Паста карбонара с поширано яйце