Рецептите от Hell's Kitchen България: Стек Тартар със зеленчуци темпура и Понзу сос

Рецептите от Hell's Kitchen България: Стек Тартар със зеленчуци темпура и Понзу сос
Снимка: netinfo

Тартарът беше връщан неизброимо много пъти в последните епизоди на Hell's Kitchen България. С обясненията по-долу се надяваме да го овладеете лесно и бързо. 

Телешко бонфиле 100г

Табаско

Уорчестър сос

Дижонска горчица

Див лук

Сол и пипер

Мирин (японска подправка)

Соев сос

Сок и кора от лайм

Тиквичка 50г

Цветни чушки 50г

Червен лук 50г

Темпура микс

Ледена вода

Начин на приготвяне

Снимка: netinfo

Телешкото бонфиле се нарязва на ситни и с еднаква големина кубчета и слагаме в купа.Към него добавяме табаско, уорчестър, горчица, кетчуп, сол, пипер и ситно нарязаните шалот, див лук и каперси.

За темпура:

В купа с ледена вода смесваме темпура микса до получаване на желаната консистенция. Зеленчуците: тиквичка (наряза на тънки слайсове по дължината на тиквичката) ,чушките отново нарязани по дължина и луk на шайби набучени на шишчета.

Пържим в силно загрята мазнина до готовност. (панировката трябва да стане хрупкава, златиста и леко прозрачна)

За Понзу сос (приготвяне на момента)

В дълбок съд смесваме соевият сос, сока и кората от лайма, мирина, сакето и добавяме ситно нарязан джинджифил (всички вкусове трябва да се усещат и никой да не доминира)

Още рецепти

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти