Добавяме още една виртуална страничка от рецептурната книжка на Hell's Kitchen - за сьомга с аспержи.
Продукти:
Сьомга (порцирана) - 200 гр
Зехтин - 20 мл
Краве масло - 5 гр
Пречистено масло (избистрено) - 18 гр
Аспержи - 3 бр.
Яйца (жълтъци) - 2 бр.
Бульон (зеленчуков) – 100 гр
Бяло вино - 30 мл
Лимон - на вкус
Сол - на вкус
Бял пипер - на вкус
Начин на приготвяне
В силно загрят тиган запечатваме филето сьомга. Първо от страната на кожата. Накрая монтираме със студено масло. На водня баня разбиваме жълтъците и бялото вино, подправяме със сол. На тънка струя прибавяме разтопеното масло, подправяме с бял пипер и лимонов сок. При необходимост разреждаме соса със студена вода. В отеделен съд в зеленчуков бульон готвим аспержите и накрая прибавяме масло, сол и лимонова кора.
Още:
- Рецептите от Hell's Kitchen България: Миди Сен Жак върху рагу от гъби
- Рецептите от Hell's Kitchen: Паста карбонара с поширано яйце
- Рецептите от Hell's Kitchen: Хрупкави калмари върху белуга леща