Готвим с пълна сила, за щастие, без крясъци. Рецептите от Hell's Kitchen Bulgaria всъщносто не са толкова трудни, ако се абстрахираме от термините.
Всяка рецепта е за 1 порция, ако искате повече, умножавате продуктите по броя на гостите:
Пилешки гърди – 100гр
Ориз за ризото - 100гр
Гъби – 90гр
Шалот – 20гр
Чесън – 10гр
Куркума - 3гр
Пресни подправки (мащерка, розмарин, магданоз)
Пилешки бульон – 330мл
Бяло вино – 100мл
Готварска сметана – 80мл
Лимон
Сол
Пипер
Зехтин
Начин на приготвяне
Мариноваме пилешките гърди със сол, мащерка, розмарин, лимонова кора и зехтин. Готвим на скара до готовност.
В дълбок съд със зехтин задушаваме шалот и чесън. Запържваме ориза за кратко, след което гасим с бяло, след като виното се усвои от ориза, започваме да наливаме топъл бульон докато сготвим ориза до степен „ал денте“. Добавяме куркума, сметана, масло и сол на вкус.
- Рецептите от Hell's Kitchen България: Миди Сен Жак върху рагу от гъби
- Рецептите от Hell's Kitchen: Паста карбонара с поширано яйце
- Рецептите от Hell's Kitchen: Хрупкави калмари върху белуга леща