Оригиналното име на тази рецепта е Бине суфле с маскарпоне крем и малиново кули. Предвид поредицата непознати думи в нея, решихме да обясним накратко кое какво означава.
Бине суфле идва от френското baignet - малки парченца тесто, изпържени в маслена баня и поръсени с пудра захар, като нашите бухти.
Кули е чисто и просто плодов сос, в нашия случай - от малини.
Вижте как ги приготвяха участниците от Hell's Kitchen България в редките случаи, в които стигаха до десертите:
Продукти за бине суфле:
150гр прясно мляко
100гр вода
5гр сол
8гр захар
115гр краве масло
40гр брашно
250гр яйца
В съд кипваме прясно мляко, вода, сол, захар и краве масло. Добавяме брашното и разбъркваме енергично, докато сместа стане на топка. Слагаме в миксера, като изпозлваме греблото. След като се охлади леко добавяме яйцата едно по едно. Полученото тесто може да съхраняваме в хладилник до 3 дни.
Продукти за маскарпоне крем:
100гр.бял шоколад
200гр. Маскарпоне
150гр крема сирене
75гр сметана
50гр пудра захар
Разтопяваме белия шоколад на водна баня. Разбъркваме маскарпоне, крема сирене, сметана и пудра захар до получаване на хомогенна кремообразна текстура. Добавяме малка част от сместа към белия шоколад и бъркаме енергично, за да не стане на бучки. Повтаряме и накрая обединяваме напълно до получаване на нежен крем.
Сервира се с Малиново кули и сок от бъз.
Още рецепти от предаването
Рецептите от Hell's Kitchen България: Стек Тартар със зеленчуци темпура и Понзу сос
Рецептите от Hell's Kitchen България: Агнешки котлети с полента и рататуи
Рецептите от Hell's Kitchen България: Миди Сен Жак върху рагу от гъби