Рецептите от Hell's Kitchen България: Агнешки котлети с полента и рататуи

агнешки котлети
Снимка: Hell"s Kitchen

Агнешкото е месото на пролетта. Тъкмо до Великден ще имате достатъчно време, за да упражните тази рецепта и да блеснете на празника. С благодарности към Hell's Kitchen България за предоставената рецепта: 

Продукти

Агнешки котлети (порцирани) - 3 бр.

Горчица - 10 гр

Билкови трохи от пресни билки – джоджен, розмарин, магданоз - 50 гр

Прясно мляко - 80 мл

Бульон - 80мл

Полента - 30гр

Маскарпоне - 25 гр

Краве масло - 15 гр

Пармезан - 5 гр

Шалот - 10 гр

Чесън - ½ скилидка

Тиквички - 30 гр

Чушки (три цвята) - 30гр

Патладжан - 30 гр

Лимон - 5 мл

Доматена паста - 20 мл

Рецепта за агнешки сос

Запържваме кости и ципи от агнешко месо. Добавяме кореноплодни зеленчуци, доматено пюре. Гасим с червено вино, докато се изпари. Наливаме база Деми глас (тъмен сос на месна основа). Редуцираме и прецеждаме.

При поръчка:

Кипваме агнешки сос със сметана, сух джоджен и мента.

В загрят тиган запечатваме агнешните котлети. Овкусяваме със сол и пипер. Намазваме агнешкото месо с горчица и покриваме с билкови трохи. Довършваме готвенето във фурна или конвектомат. В отделен съд кипваме 1 част мляко и 2 части пилешки бульон, добавяме 1 част качамак. Накрая монтираме с маскарпоне, масло, пармиджано, мащерка, сол и пипер.

За рататуи

Запържваме тиквички, патладжани и чушки (конкасе), шалот и чесън на ситно. Добавяме доматите. Подправяме с розмарин, лимонова кора и сол.

 Още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти