Една от причините да направя кулинарната книга "Тетрадка за рецепти и спомени" е, че много мои приятелки ме питат какво да приготвят за хапване,когато хладилникът е празен.
Винаги може да се измисли нещо, стига да имаш дори само яйца или лук.
С едно-две яйца и малко олио, лимонтузу и сол се прави домашна майонеза, а с няколко глави лук и бяло винце се приготвя френска лучена супа.
Та, ето една идея за бързо предястие...
Фаршировани яйца
Необходими продукти:
Няколко твърдо сварени яйца
Млечна майонеза
Кисели краставички
Шунка
Подправки
Начин на приготвяне:
Харесвам това предястие и често го правя. Както виждате, тук не давам мерки, защото не е трудно да се прецени количеството на сместа, с която пълним яйцата.
Разрязвам на 2 половини твърдо сварените яйца и вадя жълтъка.
Смачквам го с вилица и го разбърквам с майонезата.
Добавям кисела краставичка, понякога и шунка, тогава соля по-внимателно.
Всичко е ситно скълцано.
Пълня яйцата със сместа.
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.