Вторият сезон на Hell's Kitchen България е в разгара си, а ние нямаме търпение да споделим с вас рецептите, които шефовете готвачи приготвят за своите гости в ресторанта на предаването.
Днес ви разкриваме как да си направите и сами у дома авокадо-сьомга руло, домашна срирача-майонеза, микрокълнове и глазирана цикория.
Продукти за 4 порции:
Авокадо – 1 и 1/2
Сьомга – 80 гр.
Заквасена сметана – 30 гр.
Крема сирене – 30 гр.
Магданоз – 3 стръка
Люта чушка -1/2
Джинджифил – 5 гр.
Лайм – 1/4
Див лук – 3 стръка
Стриди – 1 бр.
Шафран – 0,01 гр.
Яйца – 3 бр
Гроздово олио – 160 мл
Горчица – 1 ч.л
Лимонов сок – 3-4 капки
Сироп от бъз – 20 мл
Цикория – 1/2
Репички - декорация
Пеперончино – на вкус
Срирача – на вкус
Бял сусам – 2 гр.
Черен сусам – 2 гр.
Ябълки – 1/4
Копър – 2 стръка
Сьомгов хайвер (декорация) – 1ч.л.
Технология:
За рулото: Сьомгата се изчиства и се приготвя на пара до готовност, накъсваме в купа и към нея добавяме крема сирене, заквасена сметана, копър, срирача, люта чушка, джинджифил, див лук, сок от лайм, сол, пипер, копър, ябълки и магданоз. Авокадото се нарязва по дължина на тънки ленти. Подреждат се върху прозрачно фолио и върху тях се поставя сместа със сьомгата. Завиваме на стегнато руло.
Майонезата: В дълбок съд се разбиват жълтъци, гроздово олио, горчица, сок от лайм до получаване на хомогенна смес (майонеза). Овкусяваме я с нарязана на дребно сурова стрида и сокът й, шафран, срирача и сироп от бъз, сол.
За цикорията: На загрят тиган сотираме цикорията до златисто, след което я глазираме със сироп от бъз и овкусяваме с лимонов сок.
Актуални новини за предаването ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и в официалната му FB страница.
Гледайте Hell’s Kitchen България всеки вторник, сряда и четвъртък.
*Заглавната снимка на рецептата е ориентировъчна.