Рецептите на Даниел Ангелов от "Черешката на тортата"

Новият сезон на предаването "Черешката на тортата" започна и неговият 5-ти звезден готвач тази седмица е актьорът Даниел Ангелов.

Той поднесе на своите гости торта с картофи и задушено пиле с гарнитура, а рецептите можете да изпълните и вие сами вкъщи.

Всички необходими продукти и техниката на приготвяне вижте долу:

Торта с картофи

Необходими продукти:

1 кг. Картофи – обелени и сварени
4-6 яйца – сварени и обелени
1 буркан кисели краставички
300 гр. крема сирене (Филаделфия)
300 гр. майонеза
Кашкавал

Начин на приготвяне:

Майонезата и крема сиренето се разбъркват с миксер до получаването на пухкава смес. Киселите краставички се настъргват на едрно ренде. След това настъргвате яйцата. Половината от картофите се слагат на дъното на форма за торта (друг съд по избор). Върху тях се слага 1/3 от получената смес със сирене и майонеза. Върху слоя от сиренето и майонезата се нарежда слой с настъргани краставички. Добавяте още един слой от сместта със сирене и майонеза. Върху него добавяте настърганите яйца. Прибавете останалата част от сварените картофи. За финал, заливате с последен слой от сместта сирене и майонеза. Оставя се да преседи 1-2 часа в хладилника. Декорира се с настърган кашкавал.

 

Задушено пиле с гарнитура

Необходими продукти: 6 порции

20 г. масло
2 с.л. олио
6 почистени и обезкостени пилешки гърди
4 средни глави лук, нарязани на филийки
5 г. джинджифил
1 ч.л. червен пипер
250 мл. вода
сол и черен пипер
145 г. отцедени и нарязани зелени маслини с пълнеж от чушка
10 г. нарязан пресен магданоз
2 с.л. лимонов сок
кускус

Начин на приготвяне:

В голям тиган се загряват маслото и олиото на умерен огън. След това запържете месото от всички страни и го извадете от тигана. Добавете лука, джинджифила, червения пипер, вода, солта и пипера. Върнете пилешкото в тигана и обилно го поливайте с получения сос. Покрийте съда, намалете огъня и го оставете да се запържва за 15 минути, докато пилешкото стане крехко. Извадете пилешкото от тигана и го запазете топло. Оберете маринатата от тигана и добавете маслините, магданоза и лимоновия сок. Залейте пилешкото с получения сос и го сервирайте топло. По желание ястието може да бъде сервирано с гарнитура от кускус.

Припомнете си още:

  1. Рецептата на Васил Гюров от "Черешката натортата"
  2. Рецептата на Сантра от "Черешката на тортата"
  3. Рецептите на Лора Караджова от "Черешкатана тортата"
  4. Рецептата на Маги Вълчанова от "Черешкатана тортата": Спагети с тиквички и скариди

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти