Рецептата за тиква с маскарпоне и домашен карамел на Златка Димитрова от "Черешката на тортата"

Тази седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" бе Златка Димитрова.

Тя поднесе на своите гости невероятен десерт - тиква с маскарпоне и домашен карамел, която можете да си направите и вие вкъщи.

Вижте цялата техника на рецептата и какво ви е необходимо, за да си я приготвите...

Необходими продукти:

тиква
1 опаковка маскарпоне
заквасена сметана (на вкус)
захар
пудра захар (на вкус)
обикновени бисквити
млечен шоколад
орехи

За карамела:

Масло – 125 гр.
Захар – 350 гр.
Прясно мляко – 250 мл.

Начин на приготвяне :

1. Тиквата се пече, като към нея се добавя захар на вкус. След което се намачква докато не се постигне мека и пухкава  текстура (пюре) в дълбок съд.

2. В друг дълбок смесвате маскарпонето, заквасената сметана и пудра захар (за целта може да използвате миксер или шпатула).

f
Снимка: Thinkstock

3. За домашния карамел: На бавен огън се разтопява маслото, като към него се прибавя захарта. Разбърква се, докато се не получи златисто-кафява смес. Към тази смес се добавя горещо мляко, като продължавате разбъркването докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

4. Десерта се сервира в купичка (или коктейлна чаша по ваш избор), като редувате смес маскарпоне, тиква и домашен карамел, декорирани с настърган шоколад и орехи.

g
Снимка: Черешката на тортата

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти