Рецептата за понички с горски плодове и лешников крем от Bake Off: специално за Edna

Рецептата за понички с горски плодове и лешников крем от Bake Off: специално за Edna
Снимка: netinfo

Шеф Юлия Панджерова казва, че един добър сладкар и пекар трябва да познава всички видове топлинни процеси.

Именно затова нейната задача към участниците в Bake Off: най-сладкото състезание тази седмица беше приготвянето на 12 доната – 6 със сладко от горски плодове и 6 с лешников крем.

Представяме ви рецептата на шеф Юлия Панджерова за донати, а как се справиха участниците с нея можете да видите на официалния канал на „Bake Off: най-сладкото състезание“ в NOVA PLAY.

Донати със сладко от горски плодове и лешников крем

Продукти за тестото

500 г бяло брашно

50 г кристална захар

40 г безсолно краве масло

100 г яйца (2 бр.)

11 г суха мая

10 г сол

150 мл топло мляко

130 мл вода

Продукти за пълнежа

За сладкото от горски плодове

600 г замразени асорти горски плодове

200 г кристална захар

20 г пектин

450 г лешников крем

300 г нестопяема пудра захар за овалване

100 г цели сурови лешници за декорация

2 л олио за пържене

Снимка: netinfo

Метод за проготвяне на донатите

Разтворете маята в топлото мляко. Разтопете маслото. Смесете всички съставки за тестото, като запазите 1/4 от водата. Разбъркайте с ръка, докато се оформи тесто. Добавете останалата вода и продължете да месите, докато тестото поеме цялата течност.

Покрийте със стреч фолио и оставете на топло за 40 минути, докато увеличи обема си. В това време пригответе сладкото от горски плодове.

Премесете тестото леко и го разделете на 12 равни части. С въртеливи движения оформете малки топки. Подредете ги върху набрашнена тава и оставете да втасат за 30 минути. През това време изпечете лешниците.

Поставете тестените топки в нагорещена до 180 градуса мазнина. Пържете до златисто – кафяв цвят. Извадете ги върху кухненска хартия за 3 минути. Веднага след това напълнете половината със сладкото от горски плодове и още докато са топли, ги оваляйте в пудра захар.

Другите 6 броя напълнете с част от лешниковия крем. Останалият крем загрейте за кратко в микровълнова фурна и потопете поничките откъм широката страна, само едната половина, докато се получи равномерен кръг от глазура. Декорирайте с начупените лешници.

Снимка: netinfo

Метод на приготвяне на сладко от горски плодове

Смесете горските плодове и 150 г от захарта. Загрейте и периодично разбърквайте с дървена лъжица, докато захарта се разтвори и плодовете пуснат сока си. Кипнете сместа и я оставете да ври, като прибавите и останалата захар, смесена с пектина. Варете 5 минути. Свалете от котлона, прецедете през цедка и оставете да се охлади.

Добър апетит от Bake Off: най-сладкото състезание.

Не пропускайте следващите епизоди всеки вторник и сряда от 20.00 по NOVA.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти