Tази седмица вторият звезден готвач в "Черешката на тортата" е Антон Стефанов.
Той поднесе на своите гости прекрасна питка, която можете да си направите и вие вкъщи.
Вижте цялата техника на приготвяне и какво ви е необходимо, за да си я опечете...
Необходими продукти:
1 кг. брашно
25 грама жива мая
1 л. сол
¼ л. захар
3л. олио
500 млл. хладка вода
1 яйце
Начин на приготвяне:
800 грама от брашното се пресява и се сипва в съд, другото се оставя за измесване после. В съда освен брашното се слага солта и олиото и се разсемва с лъжица. Яйцето се разбива отделно и част от него се прибавя към брашното. Другата част се оставя, за да се намаже накрая питката. В друг съд маята се поръсва със захарта, сипва се малко хладка вода и се намачква да стане като каша. След това сместа се прибавя към брашното. После се добавя вода, толкова, че тестото да не е твърдо.
След това тестото се слага на набрашнен плот и се доизмесва. После се прави на малки топки и се поставя в тавата за печене. Остава да втасва половин час. Намазва се с остатъка от яйцето и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Припомнете си още:
- Рецептата за фламбирана пица на Ирен Кривошиева от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Даниел Ангелов от "Черешкатана тортата"
- Рецептата на Васил Гюров от "Черешката натортата"
- Рецептата на Сантра от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Лора Караджова от "Черешкатана тортата"
- Рецептата на Маги Вълчанова от "Черешкатана тортата": Спагети с тиквички и скариди