Тази седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" е Мис Плеймейт 2017 - Нора Недкова.
Тя поднесе на своите гости екзотична рецепта с октопод, която можете да си направите и вие вкъщи.
Вижте цялата техника на рецептата и какво ви е необходимо, за да си я приготвите...
Необходими продукти:
За порция от 150 гр:
100 гр. предварително сварен октопод (шайби)
10 гр. олио
100 гр. белени чери домати
30 гр. маслини Таджаси
10 гр. каперси
10 гр. чесън (ситно нарязан)
листа от прясна Мащерка
10 гр. кафява захар
10 гр. зехтин
Начин на приготвяне:
1.Октоподът се поставя на добре загрята, намазана с олио плоча.
2.Запича се заедно с малсините, домати чери и каперси.
3. Разбърква се добре до смесване на вкусовете с помощта на шпатули.
4. Добавят се чесън, мащерка и захар.
5. На финал се добавя зехтин и се запича до златисо-кафяво. Ястието е готово за консумация.
Още:
- Рецептата на Есил Дюран за лодки от патладжан от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Вяра Атова от "Черешката на тортата"
- Рецептата за борш на Дивна в "Черешката на тортата"
- Рецептата за питка на Антон Стефанов от "Черешката на тортата"
- Рецептата за фламбирана пица на Ирен Кривошиева от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Даниел Ангелов от "Черешката на тортата"