Миналата седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" беше актрисата Борислава Стратиева.
Тя поднесе на своите гости здравословна карфиолена пица, която можете да си направите и вие вкъщи.
Вижте цялата техника на рецептата и какво ви е необходимо, за да си я приготвите...
Необходими продукти:
За блата:
1 средно голяма глава карфиол
2 яйца
2 с.л. галета
50 г сирене/по желание/
сол
черен пипер
червен пипер
2 с.л.олио
За плънката:
2/3 бурканче едросмляна лютеница
5-6 маслини без костилки
½ червена чушка
1 глава кромид лук
100 г сирене
100 г кашкавал
5-6 листа пресен босилек
черен пипер - по желание
Начин на приготвяне:
1. Карфиолът се настъргва на ренде. Изцежда се в марля.
2. Към него се добавят яйцата,галетата, подправките и олиото. Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
3. Изсипва се в намаслена тава и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса,за около 20 минути/или докато получи златист загар/.
4. Когато блатът е вече готов,се намазва с лютеницата,а върху нея се поставят натрошено сирене и нарязани на "шайби"маслини,лук и гъби. По преценка кашкавалът може също да се настърже отгоре или да се добави малко по-късно.
5. Пицата се връща за още 15 минути във фурната. Когато вече и кашкавалът се е разтопил,значи е готова. Изважда се и се поръсва с листа босилек (по-вкусна е,когато леко поизстине,защото блатът малко се втвърдява и на вкус доближава хрупкавостта на традиционната пица от тесто).
6. При продуктите за плънката се добавят 3 гъби печурки
Вижте още:
- Рецептите на Даниел Ангелов от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Васил Гюров от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Сантра от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Лора Караджова от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Маги Вълчанова от "Черешката на тортата": Спагети с тиквички и скариди