Tази седмица третият звезден готвач в "Черешката на тортата" е певицата Дивна.
Тя поднесе на своите гости борш, който можете да си направите и вие вкъщи.
Вижте цялата техника на приготвяне и какво ви е необходимо, за да си приготвите това ястие...
Необходими продукти:
1 свински кокал за бульона
1 глава лук
1 малка зелка
2 моркова
2 картофа
1 глава червено цвекло
2 с.л. винен оцет
дафинов лист
5 с.л. доматено пюре
Заквасена сметана
Магданоз
Начин на приготвяне:
Кокалът се слага да се вари на бавен огън. Готовият бульон се прецежда. Лукът се нарязва на ситно и се добавя към бульона. След това се добавят нарязаната зелка, морковите и картофите. След 10 мин. се слага и червеното цвекло. Подправя се с две лъжици винен оцет, дафинов лист и сол. Добавя се доматеното пюре в тенджерата. При сервиране се украсява с една лъжица заквасена сметана и се поръсва с магданоз.
Още:
- Рецептата за питка на Антон Стефанов от "Черешката на тортата"
- Рецептата за фламбирана пица на Ирен Кривошиева от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Даниел Ангелов от "Черешкатана тортата"
- Рецептата на Васил Гюров от "Черешката натортата"
- Рецептата на Сантра от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Лора Караджова от "Черешкатана тортата"
- Рецептата на Маги Вълчанова от "Черешкатана тортата": Спагети с тиквички и скариди