Тази седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" е режисьорът Люси Иларионов.
Тя поднесе на своите гости вкусна зелена салата, която можете да си направите и вие вкъщи.
Вижте цялата техника на рецептата и какво ви е необходимо, за да си я приготвите...
Необходими продукти:
айсберг
½ гл. червен лук
2-3 с. л. ситно нарязани кисели краставички
2-3 с. л. нахут
2-3 с. л. царевица
2-3 с. л. червен боб
рулца от раци
консерва риба тон
сирене Бри
За соса:
1-2 с.л. горчица
1-2 с.л. мед
1-2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа смесете посочените количества червен лук, краставички, нахут, царевица, червен боб, рулца от раци, риба тон и сирене бри (нарязано на кубчета).
2. Разбъркайте добре, за да може вкусовете да се смесят.
3. В друга дълбока купа нарежете айсберг.
4. В по-малка купа добавете 1-2 с.л. горчица, 1-2 с.л. мед и 1-2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре, за да получите дресинга за вашата салата.
5. Сервирайте богатата салата на вашите гости.
Вижте още:
- Рецептите на Даниел Ангелов от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Васил Гюров от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Сантра от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Лора Караджова от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Маги Вълчанова от "Черешката на тортата": Спагети с тиквички и скариди