Тази седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" е Вяра Атова.
Тя поднесе на своите гости екзотична салата, която можете да си направите и вие вкъщи.
Вижте цялата техника на приготвяне и какво ви е необходимо, за да си приготвите това ястие...
Необходими продукти:
спанак
рукола
сушени кайсии
нар
козе сирене
салатен микс от семки и семена
крем Балсамико
зехтин
мед
Начин на приготвяне:
Смесвате зелените салати, нарязвате на парченца сушени кайсии и нара.
Заливате със зехтин и крем балсамико, след което поръсвате с микса от семки.
Запичате козето сирене на тиган до получаване на златисто-кафява коричка. За финал се слага върху салатата.
По желание може да сложите, върху все още топлото запечено сирене малко мед, който като се разтече още повече, придава леко карамелен вкус.
Количеството на всички продукти е спрямо личния ви вкус.
Още:
- Рецептата за борш на Дивна в "Черешката на тортата"
- Рецептата за питка на Антон Стефанов от "Черешката на тортата"
- Рецептата за фламбирана пица на Ирен Кривошиева от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Даниел Ангелов от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Васил Гюров от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Сантра от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Лора Караджова от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Маги Вълчанова от "Черешката на тортата": Спагети с тиквички и скариди