Новият сезон на предаването "Черешката на тортата" започна и неговият 4-ти звезден готвач тази седмица е създателят на легендарната група „Ревю“ Васил Гюров.
Той поднесе на своите гости рапани по коралски, а рецептата можете да изпълните и вие сами вкъщи.
Всички необходими продукти и техниката на приготвяне вижте долу:
Рапани по коралски
Необходими продукти:
400-500 гр. рапани
2глави лук
½ ч. ч. бяло вино
½ ч. ч. бира
олио
червен пипер
къри
сол (на вкус)
Начин на приготвяне:
Рапаните се изчистват и се нарязват на кубчета. В дълбок тиган леко се задушава лукът с малко олио. Към него се добавят рапаните и чаена чаша бяло вино. Разбърква се докато се смесят ароматите, след което се добавят бирата, къри и червен пипер на вкус. Готви се до готовност като от време на време леко се разбърква.
Препоръчително е ястието да се сервира в купички.
Припомнете си още:
- Рецептата на Сантра от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Лора Караджова от "Черешкатана тортата"
- Рецептата на Маги Вълчанова от "Черешкатана тортата": Спагети с тиквички и скариди