Новият сезон на предаването "Черешката на тортата" започна и неговият трети звезден готвач тази седмица е певицата Сантра.
Тя поднесе на своите гости здравословна салата, а рецептата ѝ можете да изпълните и вие сами вкъщи.
Всички необходими продукти и техниката на приготвяне вижте долу:
Продукти:
Червена къдрава салата „Лоло Росо“
Аспержи
Фасул
Бейби спанак
Чери домати
Кедрови ядки
Зехтин и сол на вкус
Метод на приготвяне:
Всички зеленчуци се измиват добре и накисват във вода, за да се освежат и да се изведат нитратите от тях. После се отчупват връхчетата на аспержите до меката част.
Аспержите и фасулът се приготвят на пара. Много е важно да се наблюдават и да се извадят при готовност, за да не се разкашкат.
Накъсайте червената къдрава салата, за да запазите повече от ценните хранителни вещества. Прибавете последователно бейби спанака и приготвените на пара аспержи и фасул. Нарежете чери доматите и ги добавете. Поръсете с кедрови ядки, зехтин и сол на вкус. Разбъркайте леко салатата.
Припомнете си още:
- Рецептите на Лора Караджова от "Черешкатана тортата"
- Рецептата на Маги Вълчанова от "Черешкатана тортата": Спагети с тиквички и скариди
- Рецептата на Гери Малкоданска за ароматна сьомга
- Тортата на Тереза Маринова с бисквити, орехи и канела
- Малиново тирамису- специално предложение от Маги Бадер
- "Лодки от цикория" по рецепта на Александра Богданска