"Черешката на тортата" определено ни е едно от любимите предавания, затова следим с интерес новите епизоди на кулинарното шоу.
Днес ще ви представим рецептата на модела Мартина Петрова, с която тя изненада своите гости:
Необходими продукти:
300 гр. шоколад
150 гр. масло
8 средно големи яйца
350 гр. захар
300 гр. брашно
20 гр. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява на 180°С.
2. На водна баня се разтопяват шоколада и маслото.
3. След получаване на хомогенна смес се оставя да се охлади на стайна температура.
4. В отделна купа, до получаване на лека пухкава смес се разбиват яйцата и захарта.
5. В отделен съд смесете сухите продукти – брашното и бакпулвера.
6. Към яйчената смес добавете шоколадовата. Докато разбърквате внимателно добавяте и брашното и бакпулвера.
7. Разбърквате до получаване на хомогенна смес и печете в загряната фурна в тавичка, предварително намазана с масло.
Вижте още:
- Рецептата на Цветомир Иванов от "Черешката на тортата": баба гануш
- Рецептата на Дичо от "Черешката на тортата": разядка с авокадо
- Рецептите на Даниел Ангелов от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Васил Гюров от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Сантра от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Лора Караджова от "Черешката на тортата"