През изминалата седмица актрисата Луиза Григорова бе един от звездните гости в предаването "Черешката на тортата".
Там тя приготви прекрасен ябълков сладкиш - рецептата за него ви споделяме сега:
Необходими продукти:
7-8 ябълки
1 ч.ч захар
100 – 150 гр. лешници
За блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
3 с.л. олио
1 бакпулвер
1 опаковка заквасена сметана
Начин на приготвяне:
7-8 ябълки се обелват и се режат на кубчета. Слагат се в тавичка и се поръсват с 1ч.ч. захар. Запичат се във фурната на 180 градуса, докато омекнат.
Когато ябълките започнат да омекват, в тавата се слагат около 100-150 грама цели лешници или други ядки по избор, за да се напоят и също да омекнат леко.
За блата:
Всичко се смесва и разбърква, докато се получи хомогенна смес. Сместа се изсипва върху ябълките и ядките. Пече се, докато стане готово тестото и се вади, за да изстине.
Една кофичка заквасена сметана се разбърква хубаво с 1-2 с.л. захар.
Когато изстине блата, се обръща с ябълките нагоре и се намазва хубаво със заквасената сметана. Отгоре може да се украси с шоколадови стърготини и смлени ядки или каквото и да е по избор.
Още:
-
Рецептата на Мартина Петрова от "Черешкатана тортата": Брауни
-
Рецептата на Жени Калканджиева от "Черешката на тортата": плодова супа
-
Рецептата на Джина Стоева от "Черешката натортата": Маклюбе
-
Рецептата на Веси Бонева от "Черешката натортата": здравословен хляб от лимец
-
Рецептата на Цветомир Иванов от "Черешкатана тортата": баба гануш
-
Рецептата на Дичо от "Черешката на тортата": разядка с авокадо