През тази седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" беше моделът и телевизионна водеща Гери Дончева.
Тя поднесе на своите гости домашна бърза питка, която можете да си направите и вие вкъщи.
Вижте цялата техника на рецептата и какво ви е необходимо, за да си я приготвите...
Необходими продукти:
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 кг брашно
щипка сол
2-3 яйца
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
oлио
Начин на приготвяне:
1. Киселото мляко и содата бикарбонат се разбиват с телена бъркалка, докато шупне (излезнат балончета, което увеличава обема на сместа).
2. Добавят се яйцата и солта и продължава да се разбива.
3. Поетапно добавяте брашното, като се бърка с бъркалката за да стане хомогенна смес. Когато започне за става толкова гъсто, че не може да се бърка вече с бъркалката, започвате да месите и добавяте и останалото брашно.
4. Когато получите хомогенно замесено тесто, разпределете го равномерно в намазана с олио тава. Намазвате с жълтък от яйце, за да се получи златисто-кафява коричка.
5. Печете около 30-40 минути на 180 градуса отдолу и отгоре едновременно.
Вижте още:
- Рецептата за карфиолена пица на Борислава Стратиева от "Черешката на тортата"
- Рецептата за богата зелена салата на Люси Иларионов от "Черешката на тортата"
- Рецептата за октопод на Нора Недкова от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Дани Златков от "Черешката натортата"
- Рецептата за тиква с маскарпоне и домашен карамел на Златка Димитрова от "Черешкатана тортата"
- Рецептата за питка на Славена Вътова от "Черешката на тортата"