Tази седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" е певицата Есил Дюран.
Тя поднесе на своите гости Карнайър (лодки от патладжан), които можете да си направите и вие вкъщи.
Вижте цялата техника на рецептата и какво ви е необходимо, за да си приготвите това ястие...
Необходими продукти:
3 големи патладжана
1/2 кг.телешка кайма
300 гр. домати на кубчета
2 пресни домата
една средно голяма глава лук
магданоз
риган
черен пипер
сол
олио
зехтин
Лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
Патладжаните се измиват и се слагат цели с дръжките във фурната за изпичане докато леко омекнат. През това време в дълбок тиган се запържват лука и каймата. След 10 минути към тях добавяме доматите на кубчета. Оставяме на бавен огън и добавяме по желание лют пипер, черен пипер, сол и риган докато сместа се сгъсти. Изваждаме патладжаните от фурната, почистваме дръжките, разрязваме ги на лодки като с лъжичка издълбаваме гнездо, за да можем да напълним с плънката. Нареждаме ги в тавичка, пълним ги със запържената смес, покриваме ги с тънки резенчета пресен домат и ги запичаме във фурната за 25 минути на 220 градуса. Когато ги извадим ги поръсваме с накълцан магданоз преди да ги сервираме и ги поливаме с малко зехтин. Може да се сервира, както топло, така и студено.
Още:
- Рецептата на Вяра Атова от "Черешката на тортата"
- Рецептата за борш на Дивна в "Черешката на тортата"
- Рецептата за питка на Антон Стефанов от "Черешката на тортата"
- Рецептата за фламбирана пица на Ирен Кривошиева от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Даниел Ангелов от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Васил Гюров от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Сантра от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Лора Караджова от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Маги Вълчанова от "Черешката на тортата": Спагети с тиквички и скариди