Рецептата на Есил Дюран за лодки от патладжан от "Черешката на тортата"

Tази седмица един от 5-те звездни готвачи в "Черешката на тортата" е певицата Есил Дюран.

Тя поднесе на своите гости Карнайър (лодки от патладжан), които можете да си направите и вие вкъщи.

Вижте цялата техника на рецептата и какво ви е необходимо, за да си приготвите това ястие...

Необходими продукти:

3 големи патладжана
1/2 кг.телешка кайма
300 гр. домати на кубчета
2 пресни домата
една средно голяма глава лук
магданоз
риган
черен пипер
сол
олио
зехтин
Лют пипер по желание

g
Снимка: Thinkstock

Начин на приготвяне:

Патладжаните се измиват и се слагат цели с дръжките във фурната за изпичане докато леко омекнат. През това време в дълбок тиган се запържват лука и каймата. След 10 минути към тях добавяме доматите на кубчета. Оставяме на бавен огън и добавяме по желание лют пипер, черен пипер, сол и риган докато сместа се сгъсти. Изваждаме патладжаните от фурната, почистваме дръжките, разрязваме ги на лодки като с лъжичка издълбаваме гнездо, за да можем да напълним с плънката. Нареждаме ги в тавичка, пълним ги със запържената смес, покриваме ги с тънки резенчета пресен домат и ги запичаме във фурната за 25 минути на 220 градуса. Когато ги извадим ги поръсваме с накълцан магданоз преди да ги сервираме и ги поливаме с малко зехтин. Може да се сервира, както топло, така и студено.

g
Снимка: Thinkstock

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти