"Черешката на тортата" определено ни е едно от любимите предавания, затова следим с интерес новите епизоди на кулинарното шоу.
Днес ще ви представим рецептата на Цветомир Иванов, с която той изненада своите гости:
Необходими продукти:
2 бр. или 1 кг. патладжан
2 с.л. сусамов тахан
1/2 лимон
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. кимион
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Започва се с подготовката на патладжаните, които трябва да са добре изпечени и обелени. Може да изпечете патладжаните цели във фурната и да ги обелите след това. Това може да стане и с помощта на чушкопек или да използвате електрическа скара или при наличие – и барбекю.
2. Опечените и обелени патладжани се намачкват в дървено хаванче или се разбиват с вилица. Ако използвате за целта блендер, имайте предвид, че сместта ще бъде прекалено гладка и няма да се усещат парченцата патладжан.
3. Към счукания патладжан добавете ½ чаена лъжица сол, сусамовия тахан, зехтина, кимиона и сока на лимона и разбъркайте. Нарежете магданоза на ситно, счукайте чесъна и добавете към сместта, след което разбъркайте добре.
Ако обичате люто, то не пропускайте да добавите към Баба Гануш и лют червен пипер или ситно нарязана люта чушка.
Вижте още:
- Рецептата на Дичо от "Черешката на тортата": разядка с авокадо
- Рецептите на Даниел Ангелов от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Васил Гюров от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Сантра от "Черешката на тортата"
- Рецептите на Лора Караджова от "Черешката на тортата"
- Рецептата на Маги Вълчанова от "Черешката на тортата": Спагети с тиквички и скариди