Всички обичаме вкусната и ароматна храна, но трябва да се запитаме дали по-добрият цвят и вкус си заслужават риска за здравето ни. Множество изследвания доказват, че хранителните добавки са причина за появата на рак и други заболявания, предупреждават от Gotvach.bg.
Говорим си за...
Каквото и да си говорим, храната, за която ежедневно си даваме парите, е пълна с овкусители, стабилизатори, консерванти, подобрители, които в дългосрочен план могат да окажат сериозно негативно влияние върху здравето.
Следващия път в магазина, когато посегнете към любимата си луканка, концентрирайте погледа си върху ситния шрифт на състава на колбаса и внимателно вижте колко Е-та съдържа, а навярно ще забележите и присъствието на натриев глутамат. Последният впрочем се влага в почти всеки колбаси на нашия пазар.
На вашето внимание предлагаме седемте съставки в храните, които ежедневно ни тровят бавно, но ефикасно:
Разгледайте част от нашите вкусни рецепти:
- Три любими бабини рецепти за бухтички от нашето детство
- С вкус на детство: любимите ни български десерти от соца
- С аромат на печени чушки и детство: 3 рецепти, които ще ви накарат да си оближете пръстите!
- Като едно време: Тайните на баба за вкусни гозби и запръжки
- Като едно време: 7 рецепти за бързи и апетитни манджи на котлон