Учени от Медицинския университет в Сейнт Луис, щата Мисури, установиха, че не трябва да консумираме повече от три чаши вино седмично - в противен случай увеличаваме с 20 процента риска си от преждевременна смърт, пише Darik News.
Досега изпиването по една чаша вино на ден се считаше за здравословно, но според екипа на проф. Сара Харц това е прекалено много. Американските учени стигнали до този извод, след като изучили клиничните данни на над 400 000 свои сънародници на възраст от 18 до 85 години.
„Консумирането на 1- 2 чаши вино в продължение на 3 дни предпазва от болести на сърцето“, твърди проф. Харц, но този ефект се губи, ако консумираме същото количество 7 дни седмично.
Според информацията това важи за всички възрастови групи. Що се касае до риска от ракови заболявания, хората, чиито роднини са преминали през такива, изобщо не трябва да приемат алкохол. Това би било най-добро за тяхното здраве.
Жителите на някои географски зони с много нисък брой хронични заболявания може би няма да се съгласят с констатациите на проф. Харц, пише вестник "Daily Mail". Хората на средиземноморска диета, консумиращи една или две чаши вино дневно, достигат до дълбока старост.
Вижте тук какво вино ви подхожда спрямо зодията >>>