Помело се внася в България само от 10 години, но успя да наруши хегемонията на портокалите и мандарините на щанда „Цитрусови плодове“.
Помелото вече може да се закупи почти във всеки магазин или сергия за плодове и зеленчуци. За да сте сигурни, че помелото е напълно зряло, подбирайте плодове с хубава жълта кора.
Избягвайте всякакви следи на разваляне - тъмни петна или сбръчкване на кората в отделни участъци.
Помелото е много издръжлив плод, затова ако някой път си купите недобре узряло помело, спокойно го оставете за няколко дни да доузрее.
Няма нужда да го съхранявате в хладилник.
Най-лесният начин да се консумира помело е като пресен плод.
Но ако искате да блеснете с кулинарни умения, включете го към зеленчукови салати със спанак или маруля, като гарнитура към рибни ястия и салата с морски дарове.
Вижте защо помелото е толкова полезно тук >>>
Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти", в която ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.
Още за помелото и другите цитрусови плодове:
- Няма такъв плод
- Какво му е полезното на грейпфрута
- Да поговорим за портокала
- Какво трябва да знаем за лайма
- Кръгла, оранжева и полезна
- Отровни ли са цитрусите?