Захарта, заедно с бялото брашно и солта са „бяла смърт“.
Това вече не е новина и повечето от нас, решени все пак да се хранят малко по-здравословно, осъзнато избират заместители на захарта.
Така се надяваме, че запазваме сладостта на живота, но премахваме скритата отрова.
Хубаво е обаче да се знае, че не всички заместители на захарта са по-полезни от нея, дори напротив.
Това, че върху нещо има надпис „без захар“, не значи, че е по-полезно.
Такива са изкуствените подсладители като аспартам, ацесулфам К, сорбитол.
→ Има ли безвредни подсладители
Естествените сладки растения, от които може да се прави захар или сладък сироп са за предпочитане, когато търсим по-здравословен заместител на бялата захар.
Това са Агаве, кокос, стевия.
Има ли обаче и сред тях скрити вредители, вижте във видеото от "На Кафе".
А дали приемате прекалено много захар, можете да проверите тук >>>
Още за захарта
- Защо трябва да откажем захарта?
- Как да да разберем дали кафявата захар, която купуваме, е истинска?
- Какво ви очаква, ако спрете да ядете захар
- Как да откажете захарта за 3 дни