Американски учени твърдят, че умерената консумация на шоколад - до три броя месечно, може да намали опасността от сърдечна недостатъчност до 23 процента, пише The Independent.
Специалистите от медицинското училища „Айкон“ към болница „Маунт Синай“ в Ню Йорк са убедени, че флавоноидите в шоколада укрепват кръвоносните съдове и намаляват възпаленията. Те обаче призовават за умереност.
Шоколадът е полезен само ако си го позволяваме от време на време, защото захарта и мазнините в него никак не са за препоръчване. При хората, които ядат шоколад всеки ден, опасността от сърдечна недостатъчност се увеличава със 17 процента.
По-рано тази година резултатите от друго изследване доведоха до извода, че тъмният шоколад има позитивно влияние, което се изразява в намаляването на стреса и подобряване функцията на паметта.
Прочетете тук 5 здравословни причини да пием горещ шоколад >>>
Прочети още:
- Точното количество сън, което е най-здравословно за нас
- Защо бабешките гащи са най-секси бельото
- Дори чаша алкохол се оказа вредна за здравето
- Високите токчета не са ежедневни обувки, пазете краката си
- Идеалните напитки за начало на деня, кафето не е сред тях