Както за всички останали продукти, така и за месото има определени правила за съхранение, които трябва да се спазват, за да имате прясна свежа храна по-дълго време. Първото нещо, което трябва да направите, преди да сложите месо в хладилника, е да проверите дали той работи правилно.
Ето няколко основни съвета от Gotvach.bg, които всяка домакиня е добре да знае:
► Добре е да нарежете месото, докато все още е прясно, преди да го приберете за съхранение;
► Когато купувате пакетирано месо, проверете дали върху опаковката му има съвети за съхранение;
► Съхранявайте суровото месо в чист, херметически затворен съд;
► Винаги обръщайте внимание на срока на годност;
► Не съхранявайте сварено и сурово месо на един и същи рафт в хладилника;
► Когато съхранявате сурово месо във фризера или хладилника, не забравайте да запишете на листче или видно място кога сте го сложили там;
► Когато сте размразили месо, никога не го замразявайте отново.
Разбира се, към всеки вид месо има своите специфични изисквания за съхранение.
От пилето до морските дарова - представяме ви най-важното накратко: