Тиквата вероятно е един от най-подценяваните плодове, но заради богатото си съдържане на антиоксиданти и фибри представлява истинска хранителна бомба.
Но преди да се втурнеш и захапеш парче тиква, е важно да знаеш, че е препоръчително да консумираш само сърцевината и семената ѝ – без кората.
Своите здравословни ползи тиквата дължи най-вече на каротеноидите, които се противопоставят на възпаленията и укрепват имунната система.
Фибрите в съдържанието на тиквата също подобряват метаболизма, като контролират теглото и глада.
Научи още 3 причини за това защо тиквата е важна за здравето ти тази есен >>>
Прочетете още:
- Тиквата: най-добрият плод за отслабване през есента (и 16 рецепти с него)
- Какво да сготвим с тиква: 14 бързи есенни рецепти
- 5 есенни салати, които заслужават място на вашата трапеза
- Есен в кухнята: 15 ароматни и вкусни рецепти с боровинки
- Какво да сготвим с тиква: 14 бързи есенни рецепти