С идването на зимата е време да вземем мерки, за да устоим на настинки, грипове и вируси, сред които и COVID-19, който все още не си е отишъл съвсем.
Укрепването на имунната система, както всяка година, е основното ни оръжие в борбата срещу заразите. Обичайните здравни съвети за прием на повече витамини, пресни и разнообразни храни, са подкрепени от още едно предложение на диетолозите, което звучи като добре забравена стара практика, на която са се осланяли хората в отминали времена.
Това е прясната свинска мас, която в миналото е била добре известно средство за укрепване на имунитета.
Украинският диетолог Людмила Гончарова припомня, че човешкото тяло се нуждае от животинска мазнина, за да му помогне да надделее над вирусите - от обикновените простуди, до сериозните грипни състояния.
Свинската мас съдържа витамините А и Е в подкрепа на имунитета.
Диетоложката смята, че дори само 50 грама свинска мас на ден са достатъчни, за да се даде на тялото нужната сила да устои на предизвикателствата. Важно условие е да не се загрява продуктът до температури, надхвърлящи 40 градуса, защото това ще отнеме от полезните му свойства.
Според специалиста по хранене тази и други подобни здравословни рецепти не са лек срещу COVID-19 и други вирусни заболявания, но са чудесна профилактика, даваща на организма ни силата да устои на атаките на вирусите и да се справи по-лесно при евентуално заболяване.
Прочетете още:
- 6 важни навика, с които да останете здрави през грипния сезон
- 4 изненадващи признака, че имунната ни система не е толкова силна
- Как да поддържаме добър имунитет при смяната на сезоните
- Баба знае: яжте това, за да имате силен имунитет
- Апетитни чеснови разядки за силен имунитет
- Хитрини за подсилване на детския имунитет от майките, които са и лекари
- Лесно и полезно: проф. Кантарджиев разкри най-доброто средство за лечение при вирусни инфекции