С падането на дрехите се увеличава търсенето на вкусни супи, които влияят добре на фигурата - ето и едно предложение от gotvach.bg, с което да сте във форма през горещия сезон. Зеленчуковите супи са едновременно засищащи, питателни, имуностимулиращи и нискокалорични. Препоръчително е тази да присъстват в менюто ни през разтоварващия летен режим. Особено полезна е за децата, защото е богата на витамини и минерали.
Ето какво ни е нужно, за да си я приготвите:
тиквички - 2 бр., малки
картофи - 4 бр., пресни
моркови - 1 бр.
червени пиперки - 1/2 бр.
домати - 1 бр.
зелен лук - 4 стръка
зеленчуков бульон - 1.8 мл
масло - 40 г
жълтъци - 2 бр.
кисело мляко - 3 с.л.
киноа - 3 с.л., сварена
фиде - 3 с.л., натрошено
мгданоз - пресен, за поръсване
корени от магданоз - и копър
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се измиват и почистват. Морковът и чушката се нарязват на ситни зарчета.
Маслото се загрява и в него се сотират нарязаният зелен лук, морковът и чушката. След като омекнат, прибавяме и тиквичката, нарязана на кубчета.
Заливаме зеленчуците с горещия бульон или вода. Овкусяваме със сол и черен пипер и поставяме корените за супа, завързани на снопче.
Следва да прибавим и картофените кубчета. Оставяме супата да къкри на умерен огън, като в интервал от 10 минути, прибавяме последователно настъргания домат, фидето и киноата.
Супата се застройва с разбитите жълтъци и кисело мляко.
Поръсваме я с пресен магданоз и подправяме с лимонов сок.