Богати, хрупкави и красиви - бадемите не са само богати на витамини и хранителни вещества, но и носят истинска радост и удоволствие при готвене.
Бадемите са богати на хранителни вещества като витамин Е, диетични фибри, омега-3 мастни киселини и протеини. Някои казват, че могат да се считат за следващата голяма суперхрана заради невероятния си хранителен профил.
Имат високо съдържание на белтъчини, така че те да ви заредят за дълго с манган, който помага за укрепването на костите и регулирането на кръвната захар.
Изключително полезни са за хора с проблеми с кръвното налягане. Подпомагат и за функцията на мускулите и нервите.
Избирането между накиснатите бадеми и суровите бадеми не е просто въпрос на вкус. Те са въпрос на избор на по-здравословен вариант.
Как да накиснете бадемите правилно - проверете в галерията ни тук:
Прочетете още:
- 6 правила при накисване на семена и ядки, които е добре да знаем
- Причините да хапваш бадеми всеки ден (по-полезни са, отколкото предполагаш!)
- Пълен пътеводител на полезните свойства на ядките
- Най-добрите и най-лошите ядки
- 14 страхотни причини да ядете овесени ядки всеки ден